- 20% ЖОРЖ Весняні знижки на книги видавництва
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

Цікавий Жуль Верн

Зі 108 наукових передбачень письменника-провидця на сьогодні не справдилось лише 10!

Деякі передбачення Жуля Верна:

В своїх творах він передбачив наукові відкриття і винаходи в найрізноманітніших областях, в тому числі акваланги, телебачення і космічні польоти:

– Електричний стілець.
– Великі підводні човни здатні довго знаходитись в плаванні («20 000 льє під водою»).
– Літак («Володар світу»)
– Гелікоптер («Робур-Завойовник»).
– Космічні кораблі і пілотовані польоти в космос, в тому числі на Місяць («З землі на місяць»). Верн точно описав розміри ракети, точне місце старту (Флорида) і навіть екіпаж: 3 людини, як це і було зрештою в програмі NASA.
– Вежа в центрі Європи (до будівництва Ейфелевої вежі) – опис досить схожий.
– Міжпланетні мандрівки («Гектор Сервадак»), запуски космічних апаратів доказують можливість міжпланетних подорожей.
– Відеозв’язок і телебачення («Париж в ХХ столітті»).
– Будівництво Туркестано-Сибірської магістралі («Клодіус Бомбарнак. Записна книжка репортера про відкриття великої Трансазіатської магістралі (Із Росії в Пекін)»).
– Літак з перемінним вектором тяги («Незвичайні пригоди експедиції Барсака»).
– Принципова прохідність Північного морського шляху за одну навігацію («Найда з загиблої Цинтії»).

Декілька передбачень Жуля Верна, які не збулися

– Земля на Північному полюсі (Пригоди капітана Гаттераса) і океан на Південному (20 000 льє під водою): все виявилось навпаки.
– Зарядка від атмосферного накопичувача (Робур-Завойовник)

Доля відомого французького письменника Жюля Верна могла скластися інакше – він міг стати юристом, якби він послухав своїх батьків, а його не підтримав сам Олександр Дюма.

У 1851 році 23-річний літератор написав і опублікував в журналі перше оповідання "Драма в Мексиці". Успіх прийшов на початку 1860-х: Жюль задумав написання циклу романів, об'єднаних назвою "Незвичайні подорожі". Після цього почалася і справжня робота, і успіх, і визнання.

До вашої уваги цікаві факти відомого класика, а також невелика добірка його книг:

  • У 11 років Жюль Верн найнявся на корабель юнгою і ледь не втік до Індії. Є версія, що після цього він обіцяв матері більше не втікати з дому та "подорожувати тільки в голові", що по суті так і сталося.

  • У романі "Париж в ХХ столітті" Жюль Верн передбачив появу факсу, відеозв'язку, електричного стільця і телебачення. Але видавець повернув Верну рукопис, обізвавши "ідіотом".

  • У романі "Незвичайні пригоди експедиції Барсака" Жюль Верн передбачив змінний вектор тяги в літаках.

  • В "Знайдені із загиблої "Цинтії" письменник обґрунтував необхідність судноплавної прохідності Північного морського шляху за одну навігацію.

  • Жюль Верн не передбачав появу підводного човна – в його час він вже існував. Але "Наутілус", керований капітаном Немо, перевершував навіть субмарини XXI століття.

  • Прозаїк помилився, вважаючи ядро землі холодним.

  • У дев'яти романах Жюль Верн описав події, які розгортаються в Росії, жодного разу не побувавши в країні.

Книги Жюля Верна:

"Таємничий острів"

https://bookopt.com.ua/ua/taemnichij-ostriv-1.html

Це роман-робінзонада – продовження творів "20 000 льє під водою" і "Діти капітана Гранта".  Події розгортаються на вигаданому острові, де зупинився капітан Немо на своєму підводному човні "Наутілус". Основними персонажами є п'ятеро американців, які опиняються на безлюдному острові в Південній півкулі. Пізнавальний і цікавий роман. Може стати першою пригодницькою книгою для вашої дитини.

"Діти капітана Гранта"

Лорд і леді Гленарван, майор Мак-Наббс, Жак Паганель, Мері і Роберт Грант, Джон Манглс у пошуках капітана Гранта подорожують навколо Землі по Південній Америці через Патагонію, по Австралії та Новій Зеландії, строго дотримуючись 37-ої паралелі південної широти. На своєму шляху вони знаходять друзів, їх підстерігають небезпека і смерть, дикуни і каторжники. Та врешті вони знаходять капітана.

"П’ятнадцятилітній капітан"

Захоплива історія пригод юного капітана у відкритому морі й у нетрях тропічної Африки. Завдяки своїй мужності й витримці Дік Сенд врятував себе і своїх друзів від неминучої загибелі. Для дітей середнього шкільного віку.

"20000 льє під водою"

Мабуть, чимало вчених і винахідників обрали професію, начитавшись у дитинстві Жуля Верна, адже дитяче бажання стати такими сміливими та розумними, як і герої Жуля Верна, залишилося у багатьох на все життя. В одному з найпопулярніших своїх романів письменник яскраво змальовує розмаїття підводного світу. Він мріє про апарат, у якому люди зможуть занурюватися у морські глибини. Майже все, описане геніальним письменником, вже стало реальністю, але його творами, безсумнівно, захоплюватимуться ще багато поколінь.

Для дітей середнього шкільного віку.

"Навколо світу за 80 днів"

Ця книга містить адаптований текст відомого пригодницького роману «Навко­ло світу за вісімдесят днів» (1872) видатного фран­цузького письменника Жуля Верна (1828–1905). 
Навколосвітня подорож, яку супроводжували неймовірні пригоди, розпочалася з парі, яке уклав англієць Філеас Фоґґ. Разом зі слугою Жаном Паспарту він відвідав Францію, Італію, Єгипет, Ін­дію, Японію й Америку. Їхня винахідливість допо­могла їм уникнути багатьох смертельних пасток й вибратися з навіть, здавалося б, безвихідних ситуацій.
До книги додаються словник і вправи для перевірки розуміння прочитаного та закріплення навичок мовленнєвої діяльності.
Посібник рекомендується учням загальноосвітніх і спеціалізованих шкіл, гімназій, ліцеїв, а також усім, хто вивчає або вдосконалює свої знання з англійської мови.