до - 50% Вcі акції
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

День пам’яті та примирення

Щороку 8 травня Законом України встановлено День пам’яті та примирення, з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років. 8 травня 1945 року Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла “Акт про беззастережну капітуляцію” Збройних сил Нацистської Німеччини. Вшановуючи цю дату Україна доєдналася до європейської традиції відзначення перемоги в Другій світовій війні. Українці, євреї, кримські татари та інші народи, які жили на території сучасної України зазнали величезних втрат, воєнних злочинів, геноциду в 1939-1945 роках. Символом пам’яті про Другу світову війну в Європі та Україні зокрема, є мак пам’яті, який використовують у публічних заходах та носять на одязі 8 травня. Дизайн маку розробив харківський дизайнер Сергій Мішакін. З одного боку зображення символізує квітку маку, а з іншого – кривавий слід від кулі. Війна – це страшна трагедія для людства. На жаль, відомий вислів “НІКОЛИ ЗНОВУ” повторився знову, коли нога російського окупанта ступила на українську землю. Книжок про війну є чимало. Це і спогади очевидців, і праці істориків, і бачення письменників. Серед величезного списку книг, пропонуємо вам ознайомитися з кількома із них.

Війна, що змінила Рондо

Автори книжки Романа Романишин і Андрій Лесів – творчий і сімейний тандем художників, які створили творчу майстерню “Аґрафка”. Їх книжки популярні не лише в Україні, але й закордоном. Книга “Війна, що змінила Рондо” отримала відзнаку журі Міжнародного дитячого книжкового ярмарку в Болоньї. Книга підходить, як для дітей, так і для дорослих. Завдяки текстам та ілюстраціям у книжці можна провести бесіду з дітьми та тему війни, пояснити, як вона впливає на життя людей та її страшні наслідки. Але разом з тим автори показали, що по при будь-які трагедії, завжди є місце для надії та позитиву.

Детальніше

Я тебе… війна

Перш, ніж стати книгою, історії у ній були задумані, як соціальний проєкт, який заснували Христина Біляковська і Вікторія Середа. Ціль проєкту – зібрати сотню незвичайних історій кохання під час війни різних людей: від госпітальєрів/ок до волонтерів/ок, від поліцейських до переселенців/ок, від рятувальників/ць до медиків/инь, від журналістів/ок до військових. Авторки з командою шукають закоханих героїв і розповідають їх історії. Спочатку це була лише ідея, яка перетворилася в крутий проєкт і книжку, яку побачили в Україні, Сполучених Штатах Америки, Канаді, країнах Європи. Ця книжка – про вибір. Боротися, кохати, жити, чекати, мріяти, пробачати, перемагати.

Детальніше

Хлопчик у смугастій піжамі

Автор книжки – ірландський письменник Джон Бойн. Написав багато романів для дорослих і дітей. Найбільшу світову популярність приніс роман “Хлопчик у смугастій піжамі”, який перекладений на багато мов світу та екранізований у 2008 році. У світі видано понад 9 мільйонів примірників книги. У сюжеті розповідається про хлопчика на імя Бруно. Одного дня він прийшов додому і побачив, що його родина пакує речі. Зі свого улюбленого будинку в Берліні сім’я переїжджає у нове місце, де його батька призначають комендантом концтабору. Якось Бруно знайомився з хлопчиком Шмулем. Між хлопчиками зав’язується дружба. Біда в тому, що новий друг – єврейський хлопчик і в’язень концтабору. Як буде дальше розвиватися їх дружба? Дізнаємося прочитавши книгу.

Детальніше

Останній потяг до Лондона

Це художній роман, який написаний на основі історії про справжню програму “Кіндертранспорт”, яку очолювала Гертруда з Амстердама. Протягом 9 місяців (кінець осені 1938 р. – вересень 1939 р.) майже 10 тисяч єврейських дітей вивезли до Великої Британії. За час цієї операції діти почали називати Гертруду тітонькою Трюйс. У сюжеті описується життя єврейських родин до того, як нацистська Німеччина вирішує винищити євреїв. І як, завдяки Гертруді,  з’являться надія на порятунок у безвихідній ситуації.

Детальніше

Як Черчилль врятував цивілізацію

Видавництво Фабула видало книжку англійського письменника Джона Гарта. Письменник народився в Лондоні між двома світовими війнами, був свідком бомбардування Лондона, тому описав Другу світову війну з перших уст. У книжці автор описує прагнення Гітлера панувати в усьому світі та Вінстона Черчилля, який зробив все від себе можливе, щоб вберегти свою країну від катастрофи. Джон Гарт розкриває особистість Черчилля, риси характеру. Автор показує, які кроки зробив прем’єр-міністр Великої Британії, щоб врятувати нашу цивілізацію. Роман легко читається, тому щиро рекомендуємо придбати і почитати цю книжку.

Детальніше

Bookoptчитати модно!

Напишіть статтю і отримайте винагороду
Детальніше