до - 50% Вcі акції
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

2 травня – неофіційний Міжнародний день Гаррі Поттера

Мабуть, немає людини, яка б не чула про Гаррі Поттера. Слава про нього давно вийшла за межі книжок. Сага стала культурним явищем, яке ми можемо спостерігати у фільмах, музиці, театрах, тематичних екскурсіях тощо. Чому обрано день 2 травня? В останній книзі про юного чарівника зазначено, що 2 травня 1998 року відбулась битва за Гоґвортс – вигаданій школі чарівництва в романі. Це день, коли Гаррі Поттер переміг Волдеморта – темного чарівника. 2 травня фанати поттеріани влаштовують святкування: перечитують книжки, переглядають всі серії фільму, влаштовують вечірки в тематичних костюмах. Сага справді надихає і об’єднує людей по всьому світу.

Варто пам’ятати, що все  почалося з ідеї написання книги в Джоан Роулінґ у далекому 1990 році. Британська письменниця їхала в поїзді, повертаючись з Манчестера до Лондона. З вікна потяга вона побачила хлопчика в окулярах. З того часу Джоан Роулінґ почала створювати магію, написавши сім фантастичних романів.

Перша книжка про хлопчика, який вмів чаклувати вийшла в друк 1997 році. Слід зазначити, що тоді книга вийшла малим тиражем. Але згодом, завдяки популярності та екранізації Гаррі Поттера серія книжок Джоан Роулінґ занесена до Книги рекордів Гіннеса, як найбільш продавана серія від одного автора. З виходу першої книги і до сьогодні в світі продано понад 500 мільйонів примірників.

В українському перекладі книжки про Гаррі Поттера почали виходити у 2002 році у видавництві Івана Малковича А-ба-ба-га-ла-ма-га. Завдяки зусиллям пана Івана, перекладача Віктора Морозова, редактора Олекси Негребецького та художника Владислава Єрка український переклад сьомої книги став першим у світі. Письменниця Джоан Роулінґ вважає український переклад одним з найкращих, а унікальна українська обкладинка була в кадрі під час інтерв’ю письменниці в її кабінеті. В більшості країн світу в серії книжок представлена американська версія обкладинки. Але Іван Малкович у команді з художником-ілюстратором Владиславом Єрком переконали письменницю залишилити їхній варіант обкладинки для книжок в українському перекладі. Тому ми щиро рекомендуємо прочитати серію книг про Гаррі Поттера.

Гаррі Поттер і філософський камінь (Частина 1)

Детальніше

Гаррі Поттер і таємна кімната (Частина 2)

Детальніше

Гаррі Поттер і в'язень Азкабану (Частина 3)

Детальніше

Гаррі Поттер і келих вогню (Частина 4)

Детальніше

Гаррі Поттер і Орден Фенікса (Частина 5)

Детальніше

Гаррі Поттер і напівкровний Принц (Частина 6)

Детальніше

Гаррі Поттер і смертельні реліквії (Частина 7)

Детальніше

Також пропонуємо звернути вашу увагу на ілюстроване видання магічної класики Джоан Роулінґ, яке намалював художник Джим Кей. Воно стане чудовим подарунком, як для відданих фанатів поттеріани, так і для тих хто лише знайомиться зі світом Гаррі Поттера.

Гаррі Поттер і філософський камінь. Книга 1. Ілюстрована

Детальніше

Гаррі Поттер і таємна кімната. Книга 2. Ілюстрована

Детальніше

Гаррі Поттер і в'язень Азкабану. Книга 3 (ілюстрована)

Детальніше

Гаррі Поттер і келих вогню. Книга 4. Ілюстрована

Детальніше

 Хто мріє почитати Гаррі Поттера в оригіналі, раді представити вам серію книжок англійською мовою.

Harry Potter and the Philosopher's Stone

Детальніше

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Детальніше

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Детальніше

Harry Potter and the Goblet of Fire

Детальніше

Harry Potter and the Order of the Phoenix

Детальніше

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Детальніше

Harry Potter and the Deathly Hallows

Детальніше

На останок хочемо залишити тут кілька фраз з книжок про Гаррі Поттера, які нагадали нам, що важливо зберігати місце для казок, магії, фантазії та мрій.

“Щастя існує і в найтемніші часи, якщо не забути ввімкнути світло.”

“Ми сильні рівно на стільки, на скільки об’єднані, і на стільки ж слабкі — на скільки розділені.”

“Не існує нічого неможливого, якщо маєш крихту зухвальства.”

Bookoptчитати модно!

Напишіть статтю і отримайте винагороду
Детальніше