до - 50% Вcі акції
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

Українська поезія

Які відчуття і думки виникають у вас, коли чуєте слово “поезія”? Геніальна Ліна Костенко писала: Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі. І справді, коли ми чуємо або читаємо поезію – на обличчі мимоволі з’являється усмішка, а на душі стає тепло. Часто поезію називають мовним мистецтвом. Вона народжує нові образи та сенси, пробуджує емоції, розвиває уяву.

В українській літературі є багато поетів, твори яких користуються великим попитом у читачів. Поети в своїх віршах часто описують настрої суспільства в той чи інший період нашої історії. Наприклад, творчість Тараса Шевченка допомагає формувати національну свідомість українців. Про культурний рух шістдесятників можна дізнатися з творів Василя Стуса. Поезія Ліни Костенко – невід’ємна частина сучасної історії України. 

Видавництво А-ба-ба-га-ла-ма-га зібрало перлини українських поетів у серію “Українська поетична антологія”, де кожна книжка – це шедевр. Пропонуємо вам, любі читачі й читачки, ознайомитися та уважніше переглянути деякі книжки з цієї серії.

Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання

Це збірка віршів присвячена коханню. Тут зібрана поезія відомих українських поетів та поеток останніх двох століть: від Тараса Шевченка до Сергія Жадана. Українська лірика наповнена ніжністю, пристрастю, красою, інтимністю, душевним теплом і спокоєм. Її хочеться читати і перечитувати.

“Вони навіть можуть жити в різних містах,
і в своїх розмовах не торкатися головного,
але ті слова, які він їй пише в листах,
вона читає так, ніби їх не було до нього.”

(Сергій Жадан)

Ця книжка красиво оформлена: тканинна обкладинка приємна на дотик, а золоте тиснення надає особливої привабливості. Тому ми від щирого серця рекомендуємо придбати цю збірку поезії собі або на подарунок.

Детальніше

Триста поезій

До цієї книжки Ліни Костенко увійшли найвідоміша її поезія з різних періодів творчості, а також уривки з поем та романів. Вірші пані Ліни особливі, вони торкаються найтендітніших струн душі. Недарма її називають королевою української поезії. Відкрийте цю книгу і пориньте у світ роздумів.

“Нехай підождуть невідкладні справи.
Я надивлюсь на сонце і на трави.
Наговорюся з добрими людьми.
Не час минає, а минаєм ми.”

“Спини мене отямся і отям
така любов буває раз в ніколи…”

Дуже хочеться, щоб ця книжка стала настільною книгою у вашому домі. Не читайте її похапцем, а смакуйте кожне слово, кожен рядок написаний геніальною Ліною Костенко.

Детальніше

Палімпсести

Василь Стус – український поет-шістдесятник, літературознавець, правозахисник, політичний в’язень, дисидент, борець за волю України, символ незламності українського духу. Вірші Василя Стуса просякнуті протистоянням між надією та відчаєм, світлом і темрявою. У віршах поет проявляв свою внутрішню свободу. Його поезія відображає прагнення українців до незалежності. За свої вірші Василь Стус був тричі ув’язненим, але не переставав писати.

“Народе мій, коли тобі проститься
крик передсмертний і тяжка сльоза
розстріляних, замучених, забитих
по соловках, сибірах, магаданах?”

Детальніше

Задивляюсь у твої зіниці

Василь Симоненко – український поет, журналіст, шістдесятник, борець за незалежність України. І хоч, пану Василю судилося прожити лише 28 років, він написав безліч віршів, які користуються популярністю і до сьогодні.

Народ мій є! Народ мій завжди буде! 

Ніхто не перекреслить мій народ!

Пощезнуть всі перевертні й приблуди,

І орди завойовників-заброд!

Ви, байстрюки катів осатанілих,

Не забувайте, виродки, ніде:

Народ мій є!

В його волячих жилах

Козацька кров пульсує і гуде!

Збірка творів Симоненка має назву “Задивляюся у твої зіниці” і містить любовну лірику, казки для дітей та сатиричні вірші. Як і в усіх інших книгах з серії, має приємну обкладинку і красиве оформлення.

Детальніше

Ліниві і ніжні

“Ліниві і ніжні” – збірка віршів українського поета, прозаїка, літературного критика Юрія Іздрика. Тут ви знайдете улюблені вірші поета із попередніх збірок, а також нові твори, які не входили до виданих книжок. Вірші пана Юрія не можуть залишити вас байдужими. Цитати з віршів Іздрика ви можете побачити на футболках і худі, на стінах у вигляді графіті.

“І коли вже довкола пахне війною,

І вже розгортаються перші битви,

Говори зі мною, говори зі мною,

бо словом також можна любити.

Детальніше

Bookopt – читати модно!

Напишіть статтю і отримайте винагороду
Детальніше