до - 50% Вcі акції
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

День батька

У світі та Україні все більшої популярності набирають сімейні свята. Для українців родинні цінності завжди мали велике значення. Любов і пошана до батьків не одноразово оспівувалася в піснях та описувалася в творах письменників. Але увага, все ж таки, була більше прикута до образу матері. Якщо День матері давно відомий в Україні, то День батька лише набирає популярності. Кабінет Міністрів України схвалив Указ Президента України “Про День батька” лише у 2019 році. День батька відзначають щороку в третю неділю червня. Проактивна частина нашого суспільства щодо питання батьківства акцентує увагу на тому, що батько несе відповідальність за збереження життя дитини від її зачаття, має брати активну участь у вихованні дитини після її народження, забезпечувати сім’ю матеріально та бути правильним прикладом для наслідування.

В умовах війни, у яких перебуває наша країна, свято Дня батька набуло особливого значення. Тисячі татів сьогодні стоять на захисті нашої Батьківщини, боронячи її від російських нападників, а багато, на жаль, загинули. Тати, які зараз перебувають на фронті не мають змоги відсвяткувати це свято разом зі своїми дітьми. Такі сім’ї потребують особливої підтримки. У дітей, в яких тато далеко, можуть виникати відчуття суму і тривоги. Найкраще, коли поруч буде дорослий, який підтримає дитину добрими словами, проведе час разом тощо.

Найкращий татусь

Тепла, щира книжечка про татуся від видавництва Ранок. Автор книжки дитячий письменник Геннадій Меламед пише чудові вірші та оповідання. Видавництво “Ранок” випустило понад 400 книг автора. Головний персонаж книги “Найкращий татусь” – Єнотик Євген, який дуже любить свого татка. Одного разу тато пообіцяв сину піти з ним на риболовлю, але Єнотик, на жаль, захворів. Тато обов’язково виконаємо свою обіцянку. Як саме?  Читайте продовження у книжечці.

Детальніше

Татусева книга

Автор книжки Володимир Вакуленко написав ці вірші для свого сина Віталіка. Навесні 2022 року російські окупанти вбили письменника, проте його любов до сина живе у віршах. Щиро радимо прочитати цю книжку своїм дітям. Вірші пана Володимира викликають приємні відчуття, їх хочеться читати знову і знову. Вони добре римуються, тому легко запам’ятовуються.

Детальніше

Ми з татом летимо в космом

Книга, яку написав письменник Жак Жаб’є. Це літературний псевдонім українського дитячого письменника Олега Жовтанецького. У книжці син разом з татусем збираються у мандрівку в космос. Треба це зробити зараз, поки ще є час, бо скоро син піде в перший клас, у нього буде багацько справ. Сестричка і мама залишаються вдома. Вони будуть чекати на Землі  повернення космонавтів з Марсу.

Детальніше

З любов’ю – тато!

Книга “З любов’ю – тато!” потрапила в список Найкращих книжок 2023 року за версією ПЕН. Автор Валерій Пузік – український письменник, режисер, художник, служить у лавах Збройних Сил України. Написав книгу на передовій російсько-української війни. Тексти передають справжні переживання людей, які захищають нашу державу від агресора. Замість того, щоб бути поруч біля сина, тато приймає рішення йти на війну, але не забуває про свою роль батька. Ця книжка про тисячі татів, які зараз перебувають на фронті. І якби не було важко, нам треба знати, що вони відчувають там, далеко від рідних у постійній небезпеці.

Детальніше

365 афоризмів про те, що означає бути татом

Ця книжка стане чудовим подарунком для татуся. У ній зібрано 365 афоризмів про батьківство. Їх зовсім не обов’язково читати по порядку – відкриваєте книжку на будь-якій сторінці і читаєте вислови. Афоризми зібрані з усього світу, припадуть і вам до душі. Обирайте свої улюблені.

Батько – перший герой для сина й перша любов для доньки., Я не знаю сильнішої дитячої потреби, ніж потреба в батьківському захисті., Правду кажуть, що, коли в чоловіка народжується син, чоловік стає батьком. А коли народжується дочка – татусем.

Детальніше

Bookopt – читати модно!

Напишіть статтю і отримайте винагороду
Детальніше