до - 50% Вcі акції
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

Як розуміти мистецтво дітям і дорослим

 Кожен з нас хоче навчитися розбиратися в мистецтві, відрізняти картини художників, впізнавати стилі в архітектурі, живописі, скульптурі. Для цього є кілька способів: подорожувати різними містами і відвідувати музеї, пам’ятки архітектури, пройти онлайн-курси з мистецтвознавства, переглядати відео на ютуб-каналах про мистецтво і культуру. А ще можна, дізнатися корисну та пізнавальну інформацію з книжок про мистецтво.

Люди не дотичні до мистецтва, мало на ньому знаються. Інколи, може здаватися, що це під силу лише митцям. Але це не так. У будь-якому віці можна отримати знання і почувати себе більш впевнено. Людина, яка розбирається в мистецтві завжди викликає повагу та інтерес у співрозмовників. Знання з історії мистецтва розширює світогляд, формує смак, дає змогу насолодитися творами мистецтва. Тому запрошуємо переглянути кілька книжок для дорослих та дітей, які допоможуть стати більш компетентними в темі мистецтва.

Коротка книжка про мистецтво

Авторка книжки Дана Арнольд – британська історикиня мистецтва та науковиця, що спеціалізується на історії архітектури, професорка історії мистецтва в Англії. Це своєрідний путівник по історії мистецтва, який написаний доступного мовою для пересічного читача. Письменниця описує період в історії від печерних малюнків до творів сучасних митців. “Мистецтво – це не те, що ти бачиш, це те, що ти змушуєш бачити інших – фраза з якої авторка почала свою книгу. Той хто малює картину, і той хто на неї споглядає, можуть бачити цю картину по-різному. І це чудово. Адже тоді мистецтво має сенс і різноманітні значення.

Детальніше

Коротка історія мистецтва

Видавництво Старого Лева переклало і видало книжку "Коротка історія мистецтва". Автори зручно розробили зміст за напрямками, роботами, темами, техніками. Також додали детальну інструкцію “Як користуватися цією книжкою?”. Авторка С’юзі Годж – британська письменниця та художниця, яка написала більше 100 книг про мистецтво, історію, дизайн, науку. Якщо ви давно мріяли розібратися у мистецтві різних періодів та епох – цей довідник допоможе відстежити розвиток мистецтва від найдавніших часів до сьогодення.

Детальніше

Я чую тебе. Сплетіння доль Катерини Білокур та Оксани Петрусенко

Картини, намальовані Катериною Білокур, можна впізнати одразу, бо вони такі теплі, наче випромінюють світло. На жаль, у дитинстві батьки не дозволяли малювати майбутній відомій художниці. Вони вважали, що це заважатиме хатній роботі та її заміжжю. Тому малювати доводилося потайки. Катерина сама робила пензлі, а фарбу діставала з барвників, які дає природа. Одного разу від відчаю через заборону малювати, Катерина хотіла втопитися. Але її мати побачила це, і врятувала доньку. Коли картини Катерини Білокур побачив Пабло Пікассо, він був вражений її професійністю. "Я чую тебе" – роман, який написала письменниця, лауреатка багатьох літературних конкурсів,  Олена Волинська. У сюжеті розповідається про історію життя двох видатних жінок: художниці Катерини Білокур і співачки Оксани Петрусенко. Одного разу їх долі переплелися. Катерина почула по радіо пісню “Чи я в лузі не калина була”, яку співала Оксана. Виконання пісні так вразило Білокур, що вона сіла за стіл і написала співачці листа. У конверт, окрім листа, художниця поклала шматок полотна зі своїм малюнком калини. Співачка вражена малюнком, показала його своїм знайомим художникам. Ця подія призвела до подальшого визнання художниці Катерини Білокур.

Детальніше

Як розмовляти з дітьми про мистецтво

Авторка Франсуаза Барб-Галль, викладачка історії мистецтва, простими словами пояснює, як зацікавити дітей мистецтвом. Тематика книжки має два напрямки: перший – роздуми про музеї й картини як об’єкти огляду, праця митців, інтерпретація сюжетів, вартість полотен, другий – розгляд зображеного за хронологією, від Середньовіччя до сьогодення. Це мистецький альбом, який ви можете розглядати вдома, у парку, на відпочинку. Зацікавте свою дитину світовим мистецтвом змалку.

Детальніше

Таємне життя дивозвірів Марії Примаченко

Українська художниця Марія Примаченко, так само як і Катерина Білокур, малювала у жанрі наївного мистецтва. Творчість Примаченко ви точно впізнаєте: фантастичні звірі та птахи, чудернацькі рослини, сповнені яскравими барвами та доброю фантазією. Письменниця і журналістка Марія Макущенко у своїй книжці розповідає читачам про дивовижних звірів з картин Марії Примаченко. Авторка розповідає історію про те, що казкові персонажі з картин оживають і мають своє таємне життя. Діти і дорослі охоче дізнаються секрети таємничих звірів і птахів. А ще вони розкажуть неймовірну історію про їх творчиню Марію Примаченко.

Детальніше

Bookopt – читати модно!

Напишіть статтю і отримайте винагороду
Детальніше