- 20% Лабораторія Весняні знижки на книги видавництва
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

Що, коли і як розповідати дітям про їх організм?

Діти часто ставлять дорослим багато різних запитань. Вони можуть стосуватися погоди, Космосу, померлих родичів, де живуть черв’яки тощо. Не оминає малеча і теми про людське тіло. Чому нігті на руках ростуть швидше, ніж на ногах? Чи може людина відчувати запах, коли спить? Чи можливо вкусити себе за лікоть? Хтось уміє чхати з відкритими очима? І зрештою, звідки беруться діти?

Педіатри, психологи, досвідчені педагоги та небайдужі батьки закликають розмовляти з дитиною про її тіло змалку та відповідати на запитання малечі. Відповіді на кшталт “Підростеш – дізнаєшся” або “Ти ще надто малий / мала, щоб таке знати” – точно не принесе ніякої користі. Зазвичай, дорослі так відповідають тому, що не знають, як на ті чи інші теми говорити з дітьми. Одразу хочемо підкреслити, що не знати, як відповісти дитині – це теж Ок! Покоління людей, які зараз є батьками виховували по-іншому. Але не потрібно уникати незручних для вас тем, які цікавлять ваших дітей. Зараз на просторах інтернету є безліч ютуб-каналів, з відео яких можна дізнатися, як говорити з дітьми про людський організм. Ми ж, у свою чергу, підготували для читачів книжки, які познайомлять вашу дитину з її тілом.

Одна з найпопулярніших книжок на цю тему Малечі про інтимні речі.

Малечі про інтимні речі.

Авторка Юлія Ярмоленко та художниця Мар’яна Гілевич зуміли відповісти на ряд запитань, які повинні знати діти: як правильно називаються статеві органи, що таке правила інтимної гігієни, як правильно ходити в туалет і т.д. У цій книзі немає секретів від дівчаток чи хлопчиків, тому її можуть читати діти обох статей. Вдалі ілюстрації чудово доповнюють текст. Авторка спонукає називати статеві органи людини правильними термінами і не соромитися їх. Книжка буде корисною і цікаво, бо вона про людське тіло, здоров’я і безпеку.

Детальніше

Тіло людини зовні

Ця книжка допоможе маленьким допитливим читачам пояснити все про наше тіло. Людина сприймає навколишній світ за допомогою зору, слуху, нюху, смаку, дотику. Ці чуття допомагають насолоджуватися тим, що нас оточує та попереджають про небезпеку. Для взаємодії з іншими людьми ми використовуємо слова, жести, реакції. Також у книжці зрозумілою мовою для дітей роз’яснено чому людина відчуває їжу на смак, і чого варто не куштувати, як ми дихаємо і для чого нам кисень. Видавництво #книголав подбало, щоб ця книжка авторства Крістіни Джунєн, потрапила до рук українських читачів.

Детальніше

Тіло людини

У книжці стисло й цікаво описані таємниці нашого тіла та дивовижні факти про нього. Тексти легкі та доступні для читання дітям, без складних пояснень і термінів. Для покращення сприйняття інформації авторка Крістіна Перабоні та художниця Джулія Де Амічіс використали інфографіку. Завдяки поєднанню ілюстрацій і схем читачі обирають цю книжку своїм дітям.

Детальніше

Твоє дивовижне тіло, або як це працює

Книжка видавничого дому Школа є енциклопедією людського тіла. Авторка Галина Дерипаско написала безліч чудових книжок для дошкільнят, зокрема і цю книжку. Вам та вашій дитині сподобаються цікаві ілюстрації, які доповнені віконцями. Відкривши їх, можна прочитати більше інформації про той чи інший орган людини. Щиро рекомендуємо цю енциклопедію як собі, так і на подарунок рідним чи друзям.

Детальніше

Усе про твоє тіло

Ця книжка, як і попередня, має віконця, які так люблять маленькі читачі. Кумедні ілюстрації зацікавлять вашу дитину дізнатися, як працює людський організм, як називаються органи, як ми дихаємо, бачимо, чуємо, відчуваємо тощо. Читання книжки допоможе вашій малечі у легкий спосіб дізнатися про свій організм, необтяжуючи незрозумілими термінами і словами. Нехай ваші діти полюблять своє тіло змалку.

Детальніше

Bookoptчитати модно!