- 20% Лабораторія Весняні знижки на книги видавництва
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

Знайомство зі світом фентезі через книги Голлі Блек

 Багатьом з нас до вподоби жанри фантастичної літератури. Адже вони описують щось надприродне, розкривають фантастичні теми, які ваблять читачів. До жанру фантастичної літератури належить фентезі, дія якого відбувається  у вигаданому світі. Сучасні літературознавці називають “королевою фентезі” американську письменницю та редакторку Голлі Блек. Авторка стала популярна завдяки серії дитячих фантастичних книжок Хроніки Спайдервіка в співавторстві з американським письменником та ілюстратором Тоні Дітерліцці. Режисер Марк Вотерс у 2008 році на основі  цієї серії книг випустив однойменний фільм, заробивши на прокаті більше 160 млн доларів. У тому ж 2008 році компанія Vivendj Games розробила відеогру дотримуючись загального сюжету книг і фільму.

19 квітня 2024 року очікується прем’єра серіалу “Хроніки Спайдервіка”. Перший сезон серіалу налічуватиме 8 епізодів, які вийдуть одночасно. У сюжеті серіалу йдеться про трьох дітей, які випадково знаходять польовий путівник фей і потрапляють у таємничий світ.

Повертаючись до розповіді про авторку варто відзначити, що Голлі здобула ступінь бакалавра з англійської словесності та працювала редактором у декількох журналах. Найбільшої популярності авторці принесла серія книг Народ повітря, які стали бестселерами за версією New York Times. Розглянемо детальніше ці книжки, які в Україні випустило видавництво Vivat.

Жорстокий принц

Перша книжка із серії має назву “Жорстокий принц” і стала шалено популярною серед молоді. У сюжеті розповідається про дівчинку Джуд Дуарте, яка живе у чарівній країна Фейріленд, але є смертною людиною. Істоти, які проживають у цій країні – фейрі, є досить жорстокими. Джуд не подобаються фейрі, але вона змушена коритися їх владі, тому намагається адаптуватися до життя поруч з ними. І, здається, у дівчини виникли почуття до принца фейрі – Кардана, який вирізняється своєю підступністю.

Детальніше

Лихий король

“Лихий король” – друга книжка із серії “Народ повітря”, в якій продовжується історія про Джуд. Принц Кардан і смертна дівчина Джуд закохалися один в одного. Вона отримала владу в світі фейрі, перетворивши принца на маріонетку в своїх руках. Джуд контролює його вчинки та  приймає за нього рішення. Але згодом принц перетворюється на лихого короля від якого слід чекати лиха.

Детальніше

Королева порожнечі

Третьою книгою у серії є “Королева порожнечі”. У цій частині Джуд звільняє з-під свого контролю короля Кардана. Тепер вона стає смертною у вигнанні, які зраджує Кардан. Дівчина збирає волю в кулак і приймає рішення повернути собі те, що у неї забрали. У Джуд з’являється нове завдання: врятувати сестру, яка опинилася в небезпеці. Як розвинуться події і який буде фінал, дізнаємося прочитавши книжку.

Детальніше

Але на цьому наша розповідь про Голлі Блек та її творчість не закінчується. Письменниця написала додаткову новелу. Такі твори часто називають спіноф – це своєрідне відгалуження, або додаткова книга, фільм, персонажі яких були раніше використані в інших творах.

Як король Ельфгейму зненавидів оповідки

Тому книга “Як король Ельфгейму зненавидів оповідки” – не є четвертою частиною серії книг, а все ж таки окрема, додаткова, історія. Книжка складається з дев’яти розділів, у яких розповідається історії з раннього дитинства Кардана, які відбувалися до подій описаних у трьох попередніх книгах. Також тут є оповідки про події, які відбуваються після книги “Королева порожнечі”. Читач у цій книзі розкриє глибокий характер Кардана та особливості магічного світу Ельфгейму.

Детальніше

Bookopt – читати модно!

Напишіть статтю і отримайте винагороду
Детальніше