до - 50% Вcі акції
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

Оксана Забужко – символ сучасної української літератури

Мабуть, не знайдеться українця, який би хоч раз не чув про Оксану Забужко. Талановита письменниця, поетеса, есеїстка, громадська активістка – і це далеко не весь перелік, яким можна охарактеризувати пані Оксану. Часто Забужко ставлять в один ряд з Лесею Українкою та Ліною Костенко. Твори Оксани Стефанівни давно здобули міжнародне визнання і перекладені більше, ніж на двадцять іноземних мов.

Оксана Забужко народилася у родині шістдесятників. Зростала в середовищі української літературної інтелігенції. Це мало величезний вплив та її творчість, де основними темами були і є національна ідентичність та ґендер.

 

Окремі факти про Оксану Забужко:

  • Викладала українську культуру в Університеті штату Пенсильванія та у Гарвардському університеті
  • У 2006 році входила в рейтинг ТОП-100 найвпливовіших людей в Україні
  • У 2009 році нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ст.
  • У 2012 році отримала відзнаку Золотий письменник України
  • У 2023 році увійшла до списку 100 жінок року за версією ВВС

Перший роман пані Оксани Польові дослідження з українського сексу вийшов у 1996 році.

Польові дослідження з українського сексу

Ця книга справедливо вважається одним з перших бестселерів незалежної України. Перевидавалася більше десяти разів та перекладена на тринадцять іноземних мов. У центрі роману постають головні герої – поетеса Оксана і скульптор Микола. Дехто вважає цей твір своєрідним щоденником Забужко. Письменниця майстерно описує почуття, моральний стан головних героїв. Тексти Оксани Забужко не залишать байдужими жодного читача.

Не можемо оминути ще одну чудову книгу письменниці Після третього дзвінка вхід до зали забороняється.

Після третього дзвінка вхід до зали забороняється

У цій книзі авторка зібрала твори, які писала понад тридцять років. Зокрема, Інопланетянка, Казка про калинову сопілку, Сестро, сестро та інші. Твори не залишать байдужими жодного читача. Багато з них поставлено на сцені не лише в Україні, але й за її межами.

Хочемо звернути увагу на ще одну книгу пані Оксани Український палімпсест.

Український палімпсест

Це книга-інтерв’ю Оксани Забужко з польською журналісткою Ізою Хруслінською. Вперше книга українською мовою вийшла у 2014 році. А в 2023 році вийшло друге видання цієї книги доповнене новим розділом під назвою “Після Майдану”. Допитливий читач знайде чимало відповідей на запитання про біографію авторки, життєвий і творчий шлях, а також дізнається про погляд Оксани Забужко на історичні події, які відбулися в Україні після здобуття незалежності.

Популярність Оксани Забужко зростає з кожним роком. Її все більше запрошують на зустрічі не лише в Україні, але й закордоном. Щиро радимо мати хоча б одну з її книг у себе в домашній бібліотеці. Сама пані Оксана каже, що без культури читання немає культури мислення.

Bookoptчитати модно!

 

 

Напишіть статтю і отримайте винагороду
Детальніше