до - 50% Вcі акції
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

Всесвітній день шоколаду

Щорічно 11 липня у світі відзначають Всесвітній день шоколаду. Згідно статистики, дев’ять з десяти людей люблять шоколад і щодня ці солодощі їдять близько 1 мільярда людей на планеті. Асортимент цих ласощів вражає: чорний шоколад, молочний, білий, пористий, з різноманітними начинками. І хоч, Всесвітній день шоколаду не має офіційного статусу, це не заважає любителям десертів відзначати це свято. У цей день в різних країнах світу влаштовують шоколадні ярмарки, магазини продають шоколадні вироби з приємними знижками, влаштовують цікаві екскурсії у музеях шоколаду. В Україні відчути смак цього свята найкраще вдавалося у Львові. До повномасштабного вторгнення і карантинних заходів, у Львів з’їжджалося чимало туристів, які були приємно вражені від святкової програми. Відвідувачі могли скуштувати на смак різноманітні види шоколаду, побачити виставку шоколадних скульптур, взяти участь у майстер-класах по виготовленню шоколаду від професійних шоколатьє. Львів’яни відчувають особливу любов до шоколаду і називають його “чоколяда”. Шоколад у Львові з’явився ще у 18 столітті. Перші шоколадні вироби були завезені з Франції. Місцеві кондитери швидко перейняли рецепти в іноземних майстрів і почали самостійно виготовляти солодощі. Для багатьох людей шоколад – це не просто смачний десерт, а й спосіб виразити свою любов, підняти настрій, приємно провести час з рідними і друзями за горнятком гарячого шоколаду. Пропонуємо вам ознайомитися з книжками про шоколад. Тільки будьте обережні: читання цих книг може викликати бажання посмакувати плиткою смачного шоколаду.

Мандрівка шоколаду

Видавництво Старого Лева видало чудову книжку про шоколад. Авторка Олександра Орлова підійшла до написання книги дуже відповідально. Письменниця відвідала какао-ферми на гавайських островах та побувала на крафтовому виробництві шоколаду. Згодом прочитала англомовні книжки присвячені цій темі, щоб зібрати достовірні дані для написання своєї книги. У ній пані Олександра розповідає історію про какао від давнини до сучасності, ділиться тонкощами виробництва шоколаду, і переказує рецепти шоколадних десертів та напоїв. Рекомендуємо придбати книжку собі чи на подарунок рідним і друзям.

Детальніше

Шоколад

Британська письменниця Джоан Гарріс написала чимало романів. Але популярність авторці приніс роман Шоколад написаний у 1999 році. Більше 20 років цей твір перевидається у багатьох країнах. Після того, як одна з кінокомпаній придбала права на екранізацію, роман став ще більше відомий у світі. Бабуся та дідусь Джоан були власниками магазину солодощів, тому тема ласощів для авторки дуже близька. Щодо сюжету книжки, то у ньому розповідається не просто історія шоколаду, а бажання головної героїні подарувати людям трішки щастя і радості. Мама з дочкою переїхали у нове містечко і вирішили відкрити цукерню. Але деякі місцеві мешканці, зокрема і священик, виступають категорично проти виробництва солодощів. Чи вдасться головній героїні переконати людей, що шоколад приносить радість і є цілком безпечний? Чи, можливо, їм доведеться виїхати з містечка? Дізнаємося прочитавши цю книгу.

Детальніше

Чарлі і шоколадна фабрика

Читачі й читачки, котрі прочитали цю книжку, із великим задоволенням рекомендують її іншим. Це оповідання спонукає дорослих і дітей вірити в дива, любити навколишній світ, довіряти своїй інтуїції. Головний герой твору – хлопчик на ім’я Чарлі, який раз на рік отримує подарунок –  невеличкий шоколадний батончик. Понад усе на світі він мріє про шоколад. Але його родина дуже бідна, тому може дозволити купити Чарлі шоколад лише на його день народження. Усе б нічого, але ви можете уявити, що скромна хатинка хлопця розташована біля величезної шоколадної фабрики. Чарлі щодня йде повз фабрику і відчуває запах його улюбленого десерту – шоколаду. У хлопця щира вдача та добре серце, і з ним трапляються неймовірні пригоди.

Детальніше

Bookopt – читати модно!

Напишіть статтю і отримайте винагороду
Детальніше