до - 50% Вcі акції
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

Королі та королеви 21 століття. Хто вони?

Однією з найвідоміших постатей сучасності була королева Великої Британії Єлизавета ІІ. Навряд чи знайдеться людина, яка хоч раз у житті не чула про цю яскраву постать британської монархії. Королева Єлизавета ІІ померла 8 вересня 2022 року. Вона правила Сполученим Королівством більше 70 років. І хоч законотворчим органом у Британії є парламент – монарх відіграє важливу роль у формуванні країни.

Після смерті королеви британський трон посів її старший син Чарльз ІІІ. Варто згадати, що у 1996 році, будучи принцом Уельським, Чарльз ІІІ відвідав Україну. Зокрема побував у Софійському соборі та Києво-Могилянській академії. Член королівської родини був вражений красою нашої держави та володінням англійської мови серед студентів, які прийшли на зустріч з принцом.

Сини Чарльза ІІІ і його першої дружини принцеси Діани – Вільям та Гаррі – спадкоємці трону. Вільям, принц Уельський, займає перше місце в списку престолонаслідування. Найбільшим ударом для братів стала смерть їх матері – принцеси Діани, яка трагічно загинула в автокатастрофі у 1997 році.

Молодший брат Вільяма – принц Гаррі, герцог Сассекський. Одружився у 2018 році з американською актрисою і моделлю Меган Маркл. У 2020 році пара оголосила про те, що не має наміру виконувати королівські обов’язки.  Переїхавши до США, принц Гаррі вирішив написати і видати мемуари, які вийшли з друку у січні 2023 року під назвою Запасний.

Шанувальники стояли у довгих чергах, щоб купити цю книжку. Книжкові магазини у Лондоні відкрилися опівночі, щоб задовільнити потреби покупців. Ці мемуари видані по всьому світу 16 мовами. Принц Гаррі розповідає про своє життя в королівській родині. Розкриває багато таємниць, які довго зберігалися за зачиненими дверима Букінгемського палацу. Тому щиро рекомендуємо потрапити за лаштунки королівського життя і почути історію з перших уст.

Напишіть статтю і отримайте винагороду
Детальніше