- 20% Лабораторія Весняні знижки на книги видавництва
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

Кожен може врятувати планету

 Часто у світових виданнях можна прочитати статті на екологічну тему. Шпальти газет рясніють промовистими заголовками про те, що людство може втратити планету Земля. Глобальне потепління, вирубування лісів, озонові дірки, забруднення повітря та багато інших проблем, в яких у тій чи іншій мірі винна людина. Кожному з нас може здаватися, що ми не можемо вплинути на глобальні проблеми людства. Але потрібно пам’ятати, що ми – частина природи, і на локальному рівні можемо розпочати жити екосвідомо.

Найкраще залучати дітей до екологічних звичок змалку. Тому ми підготували для вас сучасні, класні книжки, які допоможуть легко і невимушено заохотити дітей до простих дієвих кроків, які допоможуть врятувати нашу планету.

Чудове книжкове видавництво Каламар, засноване у 2015 році, випустило круту серію книжок про екологію під назвою “Рятуй Землю”.

Рятуй Землю. Пластик

Детальніше

Рятуй Землю. Переробка

Детальніше

Рятуй Землю. Папір

Детальніше

 Ці екокнижки допоможуть дітям пізнати і зрозуміти важливість збереження нашої планети. Головними персонажами усіх трьох книжок є хлопчик Алекс і дівчинка Міка. У них є важливе завдання – захистити Землю від забруднення. На їх думку, найбільша загроза – це пластик. У повсякденному житті ми щодня стикаємося з пластиковими виробами: пляшками, стаканчиками, тарілками, соломинками, кришечками, і цей список можна продовжувати. Алекс та Міка показують маленьким читачам, що кожен з нас може вплинути на зміни в навколишньому середовищі. Наприклад, зменшити використання пластику. Ще вони рекомендують почати жити екосвідомо навчившись сортувати сміття. Це потрібно робити для того, щоб відходи не лежали роками на звалищах, а були перероблені на корисні речі. Не шкодуйте на сортування свого часу!

Алекс та Мікі хвилюються за вирубку дерев у лісах. Вони на простому прикладі показують дітям, що вони можуть зробити, щоб врятувати дерева. Найперше потрібно використовувати папір заощадливо, адже, щоб отримати папір люди зрубують дерева.

Родзинкою книжок цієї серії є те, що в кожному розділі є колесо. Читачі повинні обертати його, щоб доповнити малюнок і вирішити, як діяти в тій чи іншій ситуації. Потім, перегорнувши сторінку, вони дізнаються, як їх рішення змінило історію. Якщо читачеві не сподобалося, як вибір вплинув на природу, вони можуть повернутися на попередню сторінку і спробувати ще раз. Для чого це потрібно? Це показує читачам, що існує зв'язок між вибором і наслідком.

Книги розраховані на дошкільників та молодших школярів. Яскраві ілюстрації Федеріки Фаббіан сподобаються навіть найвибагливішим поціновувачам читання.

Ще одна книжка про екологію, яку ми рекомендуємо, теж видавництва Каламар. ЇЇ назва 10 ідей для порятунку природи.

10 ідей для порятунку природи

У книжці розповідається про 10 порад, якими можуть скористатися читачі для збереження природи: навіщо скорочувати відходи та відмовлятися від пластику, навіщо допомагати бджолам тощо. Цікаві тексти у легкій і доступній форм пояснюють чому кожна порада є важливою. Художниця Кларісса Коррадін намалювала гарні ілюстрації, які підсилюють тексти в книжці. 

Детальніше

Видавництво Ранок теж випустило серію книжок на екологічну тему Турбота про планету. Зокрема, поговоримо про книжку Сміття, Фе!.

Турбота про планету: Сміття, Фе!

У ній в доступній формі пояснюється дітям звідки в кожного вдома беруться відходи, і що можна зробити, щоб їх кількість зменшувалася. Одяг, який ми не носимо, побутова техніка та меблі, якими не користуємося, прочитані книги – все це може стати в пригоді комусь іншому. У книжці подані веселі заняття, які з практичної точки зору показують, що можна зробити з речами, щоб дати їм друге життя.

Детальніше

То ж не нехтуйте правилами екологічної поведінки. Планета – наш дім і нам жити в нім!

Bookopt – читати модно!

Напишіть статтю і отримайте винагороду
Детальніше