- до -50% Всі акції
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

Вітаємо з приходом весни!

Вітаємо з приходом весни!

Весна – символ початку чогось нового. Навколо все розквітає, частіше чути спів пташок, з’являються перші квіти, які прориваючись крізь сніг, є уособленням незламності, віри і тепла. Весна надихає творити, будувати нові плани, рухатись вперед. Чимало письменників і письменниць надихаються весняним настроєм і створюють чудові книжки. Тому ловіть кілька рекомендацій від нас.

Хочемо познайомити вас з прекрасною, талановитою американською письменницею Сарою Джіо. Вона авторка восьми книг, які стали бестселерами в її рідних Сполучених Штатах та далеко за океаном. Сара пише у жанрі сентиментального жіночого роману, який подобається багатьом читачам. Тож, якщо ви любите зворушливі історії, то рекомендуємо прочитати одну з книг Сари Джіо Фіалки у березні.

У сюжеті роману розповідається про молоду письменницю Емілі, яка вирушає з Нью-Йорка на острів, щоб навідати бабусю. Дівчина впевнена, що після розлучення життя на березі океану – це те, що їй потрібно. Чи так це? І що трапиться після знайомства з Джеком? Зможемо дізнатися після прочитання роману.

Українська письменниця Світлана Талан, твори якої відомі не лише в Україні, а й за її межами, у 2023 році написала роман Осіння весна.

У центрі сюжету – вчителька, дружина, мама двох дітей. Її життя минає буденно, нецікаво, у сірих тонах. Але одного дня вчителька Марія помічає в кафе незнайомця. Зустріч з ним здається подихом весни в осінніх буднях. У закоханих починаються таємні зустрічі, від яких жінка розквітає і стає щасливою. Але законний чоловік Марії про все дізнається і випадково потрапляє під колеса коханця дружини. Після аварії він залишається інвалідом, а чарівний незнайомець з кафе – зникає. Чи закінчилася на цьому весна для закоханої вчительки? Побачимо, прочитавши роман до кінця.

Не можемо говорити про весну і оминути книжки для підлітків. Адже підлітковий вік 14-16 років завжди асоціюється з весною. Книжка 16 весна написана українським автором, директором видавництва “Академія” Василем Теремко.

Назва книжки говорить сама за себе: шістнадцята весна вривається в життя шістнадцятирічних хлопців і дівчат. У них з’являються нові почуття, закоханість… Але приходить війна, яка не питає скільки тобі років, і часто забирає найцінніше. Дуже швидко з дитини ти стаєш дорослим, який має приймати важливі рішення.

Перелік наших рекомендацій продовжить класик англійської дитячої літератури Френсіс Годґсон Бернет. Англо-американська письменниця більше століття тому написала дитячий роман "Таємний сад", який і досі перевидають видавництва. І сто років – це не красива метафора, роман справді вперше видали у 1911 році.

У центрі роману постає дівчинка Мері, народжена в Індії. Її батьки заможні британці, які померли від епідемії холери. Через це дівчинку взяв на виховання дядько, який мешкав в Англії. На подвір’ї, біля будинку, Мері знаходить чарівний таємничий сад  і дізнається, що ключ від нього закопаний десь неподалік. А ще дівчинка знайомиться з кволим двоюрідним братом Коліном. Але завдяки прогулянкам у саду, брат одужує. Таємний сад – стає місцем сили, не лише для Коліна і Мері, а й для батька Коліна.

Окрім чудових романтичних романів та повістей, хочемо звернути вашу увагу на збірку віршів для дітей від Видавництва Старого Лева під назвою “Весняні віршики”.

До збірки увійшли вірші відомих українських авторів – Мар’яни Савки, Лесі Мовчун, Григорія Фальковича, Дмитра Черидниченка, Марії Артеменко. Ілюстрували книжку найкращі сучасні художники – Марта Кошулінська, Грася Олійко, Ольга Кваша, Наталя Олійник.

Ця книжка про весну неодмінно сподобається вашій дитині. Прочитайте їй кілька віршів, діти дуже добре сприймають римовані тексти. Розпитайте, який сподобався найбільше і вивчіть разом напам’ять.

Ще одна книжка для дітей Птах-рибалочка і Весна, написала дитяча письменниця, казкарка Єва Сольська.

Птах-рибалочка народися в кінці літа. Його зграя полетіла на зимівлю в теплі краї. Птах дуже сумував за рідною домівкою і весь час запитував у старших птахів, коли вони повернуться додому. Йому відповідали, що коли весна прийде, тоді й вони полетять. Рибалочка не знав, хто така весна і соромився запитати. Весь цілий день її шукав. Але весна прийшла сама до пташенятка.

 Нехай у будь-яку пору року у вас на душі буде весна. Знаходьте час на відпочинок, читання книг, любов до себе. Мрійте! Радійте! Малюйте!

Щоб приємно провести час пропонуємо вам розфарбувати картину по номерах Весняний сніданок.

Малювання відволіче вас від неприємних думок і подарує спокій. А ще можна запалити ароматичну свічку, яка додасть затишку у вашій оселі.

Bookopt – читати модно!

Напишіть статтю і отримайте винагороду
Детальніше