до - 50% Вcі акції
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

Міжнародний день захисту дітей

Щорічно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей. Вперше цю дату почали святкувати у 1950 році в 51 країні світу. Чим важлива ця подія? Від кого потрібно захищати дітей? Кожна дитина з народження потребує любові, піклування, уваги. Але, на превеликий жаль, чимало дітей страждають від воєн, голоду, неналежного поводження, насилля. Тому ООН оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним із пріоритетних напрямків своєї діяльності. Діти мають такі ж права, як і дорослі. Але через те, що у правовому полі вони починають користуватися своїми правами, коли стають повнолітніми – діти потребують додаткового захисту і опіки з боку дорослих. Які ж права є у дітей? Кожна дитина має право на життя, на ім’я та громадянство, право на житло та харчування, право на проживання в сім’ї разом з батьками, право на освіту, право на відпочинок і дозвілля тощо. 1 червня в Україні і світі проводять святкові концерти, дитячі конкурси, спортивні змагання та інші заходи. Кожен з нас може долучитися до захисту своєї дитини, наприклад, навчивши її правилам дорожнього руху, правилам пожежної безпеки, пояснити, як потрібно поводитися з незнайомими людьми. Показуйте своїй дитині, що вона важлива для вас. Звісно, не лише 1 червня, а щодня. Пропонуємо вам перелік книжок та посібників, які варто прочитати дітям.

Геть! Твоє право на протест

Книжка, яку написала письменниця, журналістка, сценаристка телебачення Маша Сердюк. Окрім написання дитячих і підліткових книжок, пані Марія веде кулінарний блог “Котлетка”. Народилася у Харкові, мешкає в Києві. Письменниця добре відчуває дитячу аудиторію, її книжки вселяють у дітей віру в краще, показують, що будь-які мрії можуть збутися. У книжці “Геть! Твоє право на протест” авторка пояснює читачам, що таке булінг (цькування), ейджизм (дискримінація за віком людини), ейблізм (дискримінація за інвалідністю), пропаганда, цензура, пікет, як діти можуть виражати свою волю, чому важливо казати “ні”. Відгук про книжку від радниці-уповноваженої Президента України з прав дитини, Дар’ї Герасимчук: “Вчитися робити власний вибір з дитинства, знати що порушує твої власні кордони та де ти заходиш на «чужу територію», ― критично важлива навичка, яка повинна набуватися в дитячому віці. Ця книга чудовий дороговказ на шляху відстоювання власної ідентичності та права бути собою для майбутніх поколінь українців.”

Детальніше

Дитина у світі емоцій

Марія Малихіна – магістр психології, арт-терапевтка, психологиня з десятирічним досвідом роботи, мама двох дітей, авторка книжки “Дитина у світі емоцій”. Ця книга написана для батьків, які хочуть зрозуміти свою дитину, зокрема її емоції. Сучасні діти дуже емоційні, тому дорослі повинні допомогти дитині навчитися контролювати свою поведінку. Авторка пояснює, чому в дітей трапляються істерики, страхи, агресія. Пані Марія переконана, що універсального методу виховання не існує. Дуже важливо навчити дітей впоратися з життєвими труднощами, а не захищати від них.

Детальніше

Сторітелінг. Як здобути популярність і легко знаходити друзів

Ніна Звєрева – журналістка, кандидатка філологічних наук, авторка книжок про ефективність комунікацій, створення успішної сім’ї та виховання дітей. У співавторстві зі Світланою Іконниковою випустила серію книжок, зокрема “Сторітелінг. Як здобути популярність”. Ця книжка допоможе вашій дитині легко спілкуватися з людьми, знаходити вдалий час і тему для своїх розповідей, знайомитися з новими друзями. Авторки діляться інструментами вправного оповідача: виразне мовлення, інтонація, таймінг, паузи, гумор, метафори. А ще у книжці подано важливу інформацію, як розповідати про себе так, щоб це було не нудно, не довго і зацікавило співрозмовника.

Детальніше

Навчальний посібник. ОСОБИСТІСТЬ ДИТИНИ ТА СОЦІУМ УСПІШНИЙ СТАРТ

Сучасна українська письменниця, укладачка навчальних матеріалів та посібників, авторка казок, загадок, віршів для дітей, редакторка Видавничого дому Школа Галина Дерипаско у співавторстві з письменником та директором видавництва Василем Федієнко, видали навчальний посібник “Особистість дитини та соціум”. У цьому зошиті діти дізнаються більше інформації про такі теми, як наше тіло, гігієна і здоров’я, обов’язки в сім’ї, родовідне дерево, правила спілкування, уроки дружби, права та свободи людини. Метою інформації поданої у зошиті, є сформувати уявлення дитини про власне “Я” та про її оточення.

Детальніше

Навчальний посібник. ВЧИМОСЬ ЖИТИ В СОЦІУМІ БЕЗ ПРОБЛЕМ КРОК ДО ШКОЛИ (4-6 років)

Робочий зошит авторства Галини Дерипаско та Василя Федієнка має на меті збагатити знання дитини про себе саму, своє середовище та правила спілкування у соціумі. Виконання завдань сприятиме вмінню дитини спостерігати, аналізувати, розмірковувати. Цікаві, доступні та різноманітні вправи заохотять дитину до виконання завдань у зошиті.

Детальніше

Bookopt – читати модно!

Напишіть статтю і отримайте винагороду
Детальніше