- 20% DISCURSUS Весняні знижки на книги видавництва
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

Книжки, які допоможуть краще розуміти історію та культуру України

Дуже важливо цікавитися історією, культурою, звичаями свого народу. Зараз Україна проходить складний шлях, і ми повинні краще розбиратися в державотворчих процесах нашої країни. Інтерес до України збільшився не лише закордоном, але й серед українців, які в силу різних обставин, не завжди знали історію своєї країни.

      На жаль, шкільні підручники подавали інформацію про Україну не в тому обсязі, в якому потрібно. Тому, ми підібрали кілька книжок для дорослих та дітей, які збагатять ваше уявлення про нашу державу.

     Розпочнемо наш список з книжки “Крута історія України. Від динозаврів до сьогодні.

Крута історія України. Від динозаврів до сьогодні (тверда обкладинка)

У книжці йдеться про те, як четверо друзів вирішили дослідити нашу історію від динозаврів до сьогодення. Зрозумілі тексти і яскраві ілюстрації значно полегшать дітям і підліткам розуміння історії України.

Часто ми сприймаємо основний державний документ – Конституцію, як перелік правил про державу. Але це далеко не так. Адже Конституція – є дороговказом, який підсвічує хто ми є, яке місце займаємо на карті світу і в якому напрямку нам потрібно рухатися. Тому рекомендуємо для читання книжку Я і Конституція.

Я і Конституція

Автори книжки доклали багато зусиль, щоб у доступній формі розповісти юним українцям, які у них є права та обов’язки у своїй державі.

  Наступною у переліку наших рекомендацій є книжка Ukraїner. Країна зсередини.

Ukraїner. Країна зсередини (українською мовою)

  Автор книжки – Богдан Логвиненко – український письменник, журналіст та громадський діяч. У 2016 році пан Богдан розпочав роботу над проєктом “Ukraїner”, метою якого є познайомити українців із різних регіонів один з одним та донести світові ким є українці. Учасники проєкту відвідали багато регіонів України та записали історії сотні людей, які щодня творять історію нашої країни. Ця книга про сучасну Україну, якою варто пишатися. Тому вона має бути у домашній бібліотеці кожного українця.

Не можемо оминути своє увагою книжку Короткий курс історії України, автор – Олександр Палій – український історик та політичний консультант.

Короткий курс історії України

Ця книга є посібником для школярів, студентів, викладачів, усіх, хто цікавиться історією України. Ви дізнаєтесь, які племена проживали на території сучасної України, хто заснував Київ, що відбувалося у період козацтва, роль Тараса Шевченка в нашій історії, які питання мала вирішувати Україна після здобуття її незалежності, та багато інших важливих моментів у встановленні нас, як нації.

  Ще одна книжка, яку ми рекомендуємо для читання – це Нотатки з кухні «переписування історії.

Нотатки з кухні переписування історії

Автор книги – Володимир В’ятрович – історик, дослідник визвольного руху, доктор філософії, голова Українського інституту національної пам’яті (2014-2019).

У цій книзі автор зібрав власні публікації, у яких йдеться про національну свідомість, визвольну боротьбу, Голодомор, Помаранчеву революцію, Євромайдан. Це – не переписана, а правдива історія України, яка твориться і сьогодні.

   Тому, читайте книжки про історію своєї країни, дізнавайтеся факти, цікавтеся культурою на надбаннями українців, бо ми того варті!

Bookopt – читати модно!