- до -50% Всі акції
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

Навіщо дітям читати комікси?

 У наш час важко заохотити сучасних дітей до читання книг.  Діти все більше проводять вільний час за екраном гаджету. У світі та Україні, зокрема,  впроваджується багато освітніх програм, які спрямовані на те, щоб молодші школярі та підлітки мали інтерес до навчання і читання. Щиро радимо звернути вагу на такий формат друкованої літератури, як комікси.

Читання коміксів прищеплюють дитині інтерес до читання. Вони сприяють розвитку уяви, формуванню власних думок та емоційного інтелекту. Короткі тексти та цікаві ілюстрації мотивують дитину до подальшого читання. Діти люблять книжки, де багато малюнків.  Коли читачі тримають у руках збірку коміксів – це однозначно викликає приємні емоції.

У межах одного коміксу розкривається ціла історія з персонажами, цікавим сюжетом і часто непередбачуваним закінченням. Тобто, можна сказати, що кілька кадрів коміксу замінюють кілька абзаців тексту. Це актуально, зокрема, для дітей, які тільки починають вчитися читати.

 

Отже, почнемо наші рекомендації з одних з найпопулярніших коміксів Джеронімо Стілтон. Це серія дитячих книг, які написала італійська письменниця Елізабетта Дамі. Комікси перекладені на 49 мов, і мають загальний тираж 180 мільйонів примірників у всьому світі. Зупинимося на книжці Привид метро.

 

Детальніше

 У цих коміксах головним героєм є директор видавництва “Голос гризуна” Джеронімо Стілтон. Певний час до нього доходять чутки, що в місті завівся привид. І неабиякий, я страшний привид кота, який лякає всіх у метро. Це новий виклик для Джеронімо, але він з усім упорається.

У ще одній книжці коміксів Острів примарного скарбу розповідається про те, як рідня вмовляла Джеронімо поїхати у відпустку. Той, звичайно, відмовлявся, бо мав багато роботи в редакції. Але зрештою вмовляння племінника перемогли. Мандрівка виявилася багата на пригоди. Джеронімо з рідними потрапили на острів і знайшли скарб.

 

Детальніше

Серед дітей і підлітків шалену популярність здобула відеогра “Minecraft”. До цієї гри вийшло чимало довідників та книжок, зокрема, у вигляді коміксів.

 

Детальніше

 У сюжеті історії розповідається, як друзі вирушають у нову мандрівку, до підводного меморіалу. Але на шляху в них трапляються перешкоди, недруги і безліч випробувань. Друзі потерпають від нападу піратів, але завдяки спільній командній роботі долають всі негаразди.

Одні з найвідоміших французьких письменників, які пишуть та
ілюструють комікси є Еммануель Гібер і Марк Бутаван. Вони випустили
серію коміксів під назвою “Аріоль”.

 

Детальніше

Головний персонаж Аріоль – маленький ослик в окулярах, який мешкає в передмісті. Його найкращий друг – порося Рамоно, а ще він закоханий в свою однокласницю теличку. Друзі сидячи в школі діляться своїми планами на літо. Хтось їде на море, хтось у село. Але куди б вони не поїхали – це точно буде весело і цікаво.

Хочемо представити вам комікси української письменниці Олени Ольховської.  Пані Олена написала книжку Мінна безпека у коміксах.

 

Детальніше

Через російсько-українську війну, на превеликий жаль, українська земля всіяна вибухонебезпечними предметами. Міни становлять загрозу для життя і здоров’я людей. Щоб розмінувати всю територію нашої країни потрібен час. Спеціалісти кажуть, що пройдуть роки, перш ніж, Україна стане цілком безпечною. Тому ми маємо самі дбати про свою безпеку та безпеку своїх дітей. Потрібно змалку навчати хлопчиків і дівчаток правилам безпеки. Легко і ненав’язливо це можна зробити завдяки коміксам.

Впевнені, що історії подані у вигляді коміксів не залишать байдужими не лише дітей, а й дорослих. Тому не гайте часу! Обрийте комікси на свій смак і гайда читати разом!

Bookopt – читати модно!

Напишіть статтю і отримайте винагороду
Детальніше