до - 50% Вcі акції
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

ТОП-6 екранізацій 2020

Нарешті нас випустили на волю, і хоч доводиться ходити “в намордниках”, все ж ми можемо гуляти на вулиці без страху бути арештованим. Та все ж не варто забувати про особисту безпеку і зловживати даною нам свободою. На щастя, в кожного з нас зараз є можливість дивитись кіно вдома чи читати книги у вільному доступі, в тому числі завдяки Bookopt.

Мені здається, десь я вже про це писала, але візьму гріх на душу і повторюсь - краще, один раз прочитати, ніж декілька разів подивитись. Адже оригінал таки кого не спитай набагато цікавіший за екранну версію. Особливо, зверніть увагу на слова – «зняли за її мотивами», адже всі фільми зазвичай ґрунтуються на книгах, а не є їх точною копією. І це найкращим чином підтверджує твердження всіх любителів друкованого мистецтва -

“Книга завжди краща за фільм”.

Є надія, що скоро пандемія покине кордони нашої країни і ми зможемо повернутись до звичного життя, що дасть нам можливість відвідувати кінотеатри, дискотеки й інші масові зібрання. А це означає, що потрібно встигнути прочитати книги, за мотивами яких зняли фільми і серіали цього напруженого 2020 року.

1

Почну з книги “Дюна” Френка Гербарта, екранізація якої вражає своїми специфектами та графікою.

Це культова сага — про вічну боротьбу і жагу до перемоги, про ціну справедливості і вибір шляху. Роман переносить нас у позапланетний світ, де головним багатством є не гроші або ж золото, а меланж або прянощі – найцінніша і найрідкісніша речовина у всесвіті. Життя, яке на даний момент ми можемо зустріти лише на сторінках книг, недосяжне, але таке цікаве. Міжзоряні подорожі, досі небачені тварини та Дюна, яка чарує своїми краєвидами. Якщо додати до цього підступну зраду, вбивство правителя, втечу єдиного спадкоємця, який відчайдушно бажає помститись за смерть батька повернути собі правління королівством, то в результаті отримаєте книгу, від якої просто неможливо відірватись.  Науково-фантастичний роман, який намагались екранізувати вже декілька разів, але жодна спроба не отримала бажаного успіху. Голубі екрани поки так і не побачили достойного втілення “Дюни”, а от читацький світ сповна може насолоджуватись шедевром світової літератури з паперових сторінок. Неймовірна подорож в космічний світ вже чекає Вас на нашому сайті, аби Ви могли насолодитись читанням перед переглядом.

2

Картинок забагато не буває! Це точно про мене, люблю потішити око якісними графічними романами і тому далі на Вас чекає “Чорна вдова. Тонкосплетена нитка. Книга 1” Едмондсон Ното.

Так, як зараз світ рухається в сторону фемінізму, що не може не тішити прекрасну половину людства, на екрани виходять жінки. І кінокомпанія Марвел не стоїть в стороні від відомих трендів, то ж у 2020 нам варто очікувати фільм про славнозвісну героїню фільмів про Месників – Чорну Вдову. Наташа Романова, так насправді звати дівчину, звикла відчувати біль, вона виросла в оточенні болю. Вона завдавала болю довгий час, і тепер намагається спокутувати своє минуле кілерки. Дуже багато екшену, неймовірних сцен, яких просто не передати слова, поворотів долі і багато чого іншого очікує на Вас на сторінках прекрасного графічного роману, який можна замовити за допомогою декількох кліків на Bookopt. А вже потім глянути, як ж буде виглядати героїня на великому екрані.

3

2020 рік потішив нас виходом фільму по книзі Крістал Сазерленд “Наші хімічні серця”.

Цей роман солодкий, як перше кохання. Бо насправді головним мотивом в ньому саме воно. Ніколи не знаєш, в кого, ніколи не знаєш, коли застане тебе це прекрасне відчуття. Так і головний герой роману не сподівався, що всю його увагу заполонить кепсько вбрана, дивакувата дівчина, яка до того всього ще й кульгає. Але серцю не накажеш і хлопець з усіх сил намагається привернути увагу дівчини та хоча б подружитись з нею. Почуття героїв змушували мене повернутись в ті славні часи, коли я ще була молодою. Вони нагадали мені про ті перші прояви почуттів, які зростали в моєму юному серці. Отже, якщо Вам кортить ще на секунду повернутись в часи своєї молодості, наповнити серце тими почуттями, які були колись, адже погодьтесь кожне кохання неповторне, але перше воно найнайнайнай, ну Ви мене зрозуміли....

Насолоджуйтесь читанням та почуттями разом з Bookopt.

4

Продовжимо огляд з новинки цього року, роману “Дев'ять незнайомців” Ліян Моріарті, за мотивами якого нам варто очікувати цілий серіал.

Продюсером фільму стане давно відома нам як акторка  Ніколь Кідман, і саме вона виконує одну з ключових ролей. Їй дісталось втілення господині спа-курорту, на якому будуть розгортатись події. Девять незнайомих людей зустрічаються на оздоровчому курорті десь на краю світу. Якими ж можуть бути наслідки? Чи зможе кожен з героїв знайти ліки для своєї душі? Загоїти розбите серце? Віднайти натхнення або ж взагалі самого себе?

Що ж, про це можна дізнатись прочитавши книгу, яка вже очікує на Вас. Не баріться, адже хто зна, можливо Ви знайдете себе між рядками.

5

Не дуже плавно, але переходимо до серії книг відомого фантаста Террі Пратчетта. Взагалі розмови про необхідність екранізації “Плоского світу” ведуться ще з далекого 2011 року, і судячи з останніх даних нам все-таки вдасться потішити око серіалом з 8 серій, який знятий по мотивам книги “Варта! Варта!”.

В світі письменника вартові працюють за не звичними правилами: не бігти занадто швидко, аби у жодному разі не наздогнати правопорушника, не встрягати у бійки, аби уникнути стусанів, не привертати до себе надто багато уваги, бо ж раптом хтось попросить про допомогу. Все це допомагає їм виконувати свою роботу в дуже безпечних умовах, але звісно ж так не може тривати вічно. Зміни починаються, коли до лав вартових вступає новий амбітний доброволець, до того ж не маленьку роль відіграє у змінах державний переворот. Чи вдасться змінити правила і врятувати країну, можна дізнатись на сторінках книги.

6

Ну і наостанок запрошую Вас до  “Таємного саду”. Як в паперовому, так і екранному форматі, адже цього року цей шедевр побачить світ у вигляді кінострічки.

Неймовірна історія про чарівне перевтілення Мері, безсумнівно не залишить байдужим нікого. Історія про добро, дружбу і натхнення, яка здатна зігріти Вас з середини. Ви здивуєтесь, скільки видань цієї книги можна знайти на сайті Bookopt, як то кажуть на будь який смак і гаманець.

Не буду Вас затримувати, адже Ви вже напевне побігли робити замовлення, поки все не розібрали. Тому бережіть себе, мийте руки, носіть маски і купуйте безпечно разом з сайтом Bookopt. Зробимо цю осінь  безпечною, а головне не менш цікавою разом!

Катерина Хомишин

Напишіть статтю і отримайте винагороду
Детальніше