до - 50% Вcі акції
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

ТОП-10 КНИГ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

Українська культура. Свята. Традиції. Обряди

Ukrainian Culture

  Велике подарункове  двомовне видання про український народний побут, традиції та особливості святкування визначних релігійних подій.

   Велика кількість яскравих фото, на яких щедра природа, різноманітні артефакти, приклади старовинного одягу та прикрас, страви, посуд та інші суто українські ознаки життя, - буквально занурюють читачів у дивовижну атмосферу старовинної культури.

  Гортати  цю книгу буде однозначно дуже цікаво як іноземцям, так й тим, хто живе на цій чудовій та давній землі із гарним іменням Україна.

Україна. Все, що робить нас українцями

Це чудово ілюстроване видання розраховане на тих читачів,які прагнуть розширити свої знання про Україну й українців,глибше пізнати їхні традиції,щоб усім серцем і душею долучитися до них і відчути себе справжніми патріотами своєї країни. Щоб відчути себе українцем,мало народитися і жити в Україні,-треба ще й вивчити історію свого народу,його звичаї і побут,мову й культуру,-і не лише створену її митцями,а й ту,що виплекана з діда-прадіда,передана нам,їхнім нащадкам як неоціненний скарб.

Мальована історія Незалежності України

Незалежність не впала з неба – державницька традиція живе на наших землях зі скіфських часів і фактично не перери¬валася до 1991-го. Короткий і зрозумілий виклад подій минулого разом із мальованими історіями дозволить читачам легко зорієнтуватися у такому складному питанні, як походження Української держави та боротьба за її встановлення, а пантеон героїв дасть приклад для наслідування. Це – книжка для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями. Люди споконвіку цікавилися минулим. Монах Нестор, наприклад, вивчав записи своїх попере¬дників і писав «Повість минулих літ», а архимандрит Петро Могила розкопував руїни Десятинної церкви. Історія та археологія завжди ідуть поруч, даруючи нам знання про те, як і навіщо жили наші предки, за що боролися, про що мріяли. І допомагають знайти відповідь на питання – наві¬що ми є на цій землі. Бо сучасне виростає з минулого. Так само, як і ми продовжимо своє життя у наступних поколіннях. Історія – це не набір фактів і дат. Це безперервний процес, який не зупиняється ані на мить. Той, хто розуміє його, зможе зробити вірний вибір сьогодні. Саме для цього, спираючись на праці гігантів української історії, археології та етнографії, ми вибудували цей єдиний ланцюг подій минулого, що врешті призвели до появи на мапі світу не¬залежної держави із назвою Україна. Нашої Батьківщини.

Легенди України

Збірка найкращих і найколоритніших карпатських легенд та переказів. Згруповані у розділи: гори, ріки та озера, рослини, персоналії, замки, храми, кожен з яких починається історичною довідкою. Для широкого кола читачів.

Як жив український народ.

Коротка історія України

У цій унікальній книзі, написаній видатним українським вченим, письменником і політичним діячем Михайлом Грушевським, стисло і доступно, надзвичайно колоритною мовою розповідається про невмирущі сторінки нашої героїчної минувшини, про споконвічні прагнення українського народу до волі та справедливості, про тернисті шляхи, якими він ішов до незалежності. Надзвичайно переймаючись тим, що українські землі постійно ділять між собою сильніші держави, автор закликає українців єднатися й окреслює напрями розвитку різних сфер життя в Україні.

Брама Європи.

Історія України від скіфських воєн до незалежності

Сергій Плохій, професор історії та директор Українського наукового інституту Гарвардського університету, присвятив цю книгу Громадянам України. Автор намагається цим науково-популярним твором пояснити причини та розвиток російсько-українського конфлікту. А для цього виявляється треба зазирнути до історії ще починаючи аж від скіфських воєн.

Англомовні читачі, які останнім часом часто зустрічали назву «Україна» у заголовках газет, зустріли вихід «Брами Європи» із великою цікавістю. Видавництва Польщі, Румунії, Росії та Китаю придбали права на переклад та друк цього твору. Тому  українцям потрібно обов’язково ознайомитися із цією книгою широким загалом.

Поза сценою українських революцій

 Відомий журналіст, публіцист та письменник у вигляді есеїв подає своє бачення про побудову незалежної України. Твори написані у період між 2008 та 2018. Його суб'єктивне бачення втілилось у філософськи осмислений текст, який вражає своєю майстерністю володіння словом.
Автор пише про Україну та українця в ньому, який змушений боротись та протистояти не лише зовнішньому ворогу, а повинен побачити ті маски, які закриваєть правду за собою.

Історично-духовний шлях українців

 У книзі розповідається про багатотисячолітню історію українців і людства, про мудрість і духову віру наших пращурів. Особливу увагу приділено виникненню світових релігій. Проаналізовано ведичні й біб­лійні тексти та їхній вплив на людину.

 Також ідеться про багатовіковий розвиток української мови. Автор доводить, що саме в українському слові закладені давні літописи і міти, в його архетипі міститься споконвічна інформація як шлях до розгадок багатьох таємниць.

  Для широкого кола читачів.

Славетні гетьмани України

«Славетні гетьмани України» — науково-популярне видання, присвячене змалюванню видатних керманичів Війська Запорізького. Історичні події викладені доступною мовою, оповідь супроводжується паралельною хронологією подій світової історії.

Історія українського війська

Це подарункове видання присвячено 80-річчю виходу в світ «Історії українського війська» Івана Крип’яка. Змістовна книга створювалась у тісній співпраці із «Національним музеєм історії України», істориками науковцями та викладачами провідних університетів країни. Збірка містить 40 малюнків реконструйованих обладунків та військової форми різних часів та армій, автор Олександр Ком’яхов.

Дізнайтесь у всіх подробицях про початки військової справи, про аспекти військової справи давньої Русі, про військо Кримського ханату, про козацьку добу та структуру УПА, збройні сили України в роки незалежності та багато іншого.