- 20% Лабораторія Весняні знижки на книги видавництва
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

Шведський письменник Фредерік Бакман і його книги

Фредерік Бакман у дитинстві був цікавим і допитливим хлопцем. В університеті вивчав релігієзнавство, але залишив навчання і пішов працювати далекобійником. Фредерік мав здібності до написання статей, тому почав вести колонку у шведській газеті. Згодом він вирішив стати блогером та одружився.  Понад 5 років вів блог на сторінці місцевого журналу. Роками пізніше написав безліч книжок, які принесли автору популярність. Про кілька з них розповімо детальніше.

 У 2012 році Фредерік випустив свій перший роман Чоловік на імя Уве.

Чоловік на імя Уве

Більше, ніж 5 мільйонів примірників цієї книжки продано у всьому світі. Головний герой твору – чоловік на імя Уве, йому 59 років. Він має купу всіляких кумедних звичок. Вийшовши на пенсію, він втратив дружину. Після цього Уве перебував в дуже пригніченому стані і йому довелося знову шукати сенс життя. Книжка вчить, як і де шукати сміливість жити і бути собою. Інколи нам може здаватися, що через певні причини ми стали непотрібні суспільству, але насправді це не так. Якщо ми захочемо, то обов’язково віднайдемо любов, дружбу і цікаві пригоди. Треба тільки роззирнутися навколо. Про це все йдеться у книжці, яку ми щиро рекомендуємо для читання.

Детальніше

 Наступна книга, яку написав Фредерік Бакман, називається Що мій син має знати про світ.

Що мій син має знати про світ

Письменник присвячує цю книжку своєму синові. Книга починається з того, що Фредерік просить вибачення в свого сина за безліч речей, які вже трапилися і ще трапляться з ними. Це дуже мило та зворушливо. У книзі більше десяти розділів, які автор називає “Що тобі варто знати про…” і йде перелік, що варто знати його синові про світ. Це легка, іронічна розповідь про батьківство. Але не про ідеальне батьківство, а про справжнє – зі страхами, невдачами, болем, образами, але завжди із любов’ю.  Як відомо, батьківська любов, все витримає: і недоспані ночі, і дитячі кризи. Досвід, який отримав Фредерік зі своїм сином, він переніс у книжку. Тож якщо ви – батьки, або плануєте ними стати, то обов’язково включіть цю книгу у перелік книжок, які варто прочитати.

Детальніше

 Ще одна книжка автора про яку коротко розповімо – це Ми проти вас.

Ми проти вас

Ця, та інші книги Фредеріка Бакмана, перекладені на українську мову і виходять на книжковий ринок України завдяки видавництву Книголав.  У сюжеті розповідається про хокейну команду, яка опинилася під загрозою закриття. Деякі гравці, тренер, спонсори переходять в команду суперника. Здається логічним розпустити всіх хокеїстів. Але після приходу нових хокеїстів у команди з’являється шанс на існування. Чи зможуть гравці, які пішли до суперника,  грати проти своєї колишньої команди? Скільки буде інтриг, протистоянь? А, можливо, матч поверне колишню дружбу хокеїстам? Книжка дуже захоплива, тому її варто прочитати.

Детальніше

 Увагу читачів привернула ще одна книга автора під назвою Шляхи життя.

Шляхи життя

У цій книжці зібрані два оповідання: “І щоранку дорога додому стає все довшою й довшою” та “Справи твого життя”. В першому оповіданні розповідається про те, що ніхто ні від чого не застрахований, і навіть найрозумніші люди можуть втратити пам'ять. Але, при цьому, вони здатні віддавати і отримувати любов та теплі почуття. Друге оповідання спонукає думати, що випадковості невипадкові, і що кожна зустріч з людьми є важливою, а інколи й вирішальною. Кожен вибір, який ми робимо у житті є важливим і має свої наслідки. Ця книга, як і решту книг автора, розлетілася світом  і перекладена на десятки мов світу.

Детальніше

Bookopt – читати модно!

Напишіть статтю і отримайте винагороду
Детальніше