- до -50% Всі акції
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

Чому читачі обирають детективи?

Засновником детективного жанру вважається американський письменник Едгар Аллан По. Читання детективів розвиває критичне мислення та покращує інтелект. Для сюжету детективу типовим є те, що він складається зі злочину, часто вбивства, та історії людей, які мають цей злочин розкрити. Саме цим читання детективів тримає в напрузі читача, часто до останньої сторінки.

Отож, почнемо ми з огляду книжки Покоївка, авторка Ніта Проуз, переклала українською Марта Госовська.

Покоївка

Автор: Ніта Проуз

Головна героїня – Моллі Грей, яка після смерті своєї бабусі пішла працювати покоївкою в готель. Одного дня вона знаходить в номері готелю труп постійного клієнта. Спочатку підозри впали на Моллі. Тому вона вирішує самостійно знайти вбивцю. Чим все закінчилося дізнаємося в кінці роману. До речі, цей роман отримав безліч схвальних відгуків і виграв у номінації “Найкраща книжка 2022 року” у категорії “Містика і трилери” за версією Goodreads.

Детальніше

Наступний детектив про який ми напишемо – це “Острів Проклятих, автор – Денніс Лігейн.

Острів Проклятих

Автор: Денніс Лігейн

На ізольованому острові розташована божевільня для злочинців. З однієї палати втікає небезпечний злочинець. Для розслідування на острів прибував маршал з напарником. Найбільше здивувало те, що порожній маяк на узбережжі охороняють краще, ніж лікарню. Пацієнти попереджають маршала не довіряти персоналу божевільні, і бути дуже обережним.

Детальніше

Ще один, не менш напружений, детектив написала сучасна американська письменниця Еллі Конвей, його назва Аргайл.

Аргайл

Автор: Еллі Конвей

Аргайл – тривалий, досвідчений працівник ЦРУ. Він є членом команди, яка має супер важливе завдання – першим дістатися до восьмого дива світу – легендарної Бурштинової кімнати, яка була втрачена у часи Другої світової війни, щоб перешкодити намірам найбільшого злочинця у світі.

Детальніше

Наступним детективом у нашій добірці буде Санаторій, авторка – сучасна англійська письменниця Сара Пірс.

Санаторій

Автор: Сара Пірс

Цей детектив є бестселером New York Times. Головна героїня – Елін, працює у поліції. Вона у відпустці і поїхала до свого брата на заручини в швейцарські Альпи. Готель, в якому вони мешкають, не так давно був санаторієм. Елін відчуває якийсь дискомфорт, але не розуміє чому. Одного ранку братова наречена зникає, а місцева поліція не може приїхати через лавину, яка перекрила дорогу. Що буде далі? Чи братова наречена – єдина хто зник? Дізнаємося у кінці книжки.

Детальніше

Не можемо залишити поза увагою ще один детектив Мовчазна пацієнтка. Автор книги британський і кіпрський письменник Алекс Майклідіс, вивчав психотерапію і використовує ці знання для написання детективів.

Мовчазна пацієнтка

Автор: Алекс Майклідіс

У центрі детективу – Алісія Беренсон. Вона художниця, щаслива дружина, яка живе в розкішному будинку в Лондоні. Але одного вечора, з невідомих причин, стріляє п’ять разів у свого чоловіка. Вона не виправдовується, нічого не пояснює, і протягом шести років мовчить, не промовивши й слова. Алісія стає загадкою для поліції, лікарів, суспільства. Психотерапевт впевнений, що вилікує жінку і розкриє таємницю вбивства. Побачимо, чи йому це вдасться.

Детальніше

Це лише маленька частинка детективів, які ви можете знайти на нашому сайті. Детективи – вражають, зацікавлюють, заставляють читача висувати гіпотези, співпереживати і чекати розв’язання таємниць. Тому вони так популярні серед широкого кола читачів.

Bookopt – читати модно!

Напишіть статтю і отримайте винагороду
Детальніше