- 20% Віхола Весняні знижки на книги видавництва
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні
Інтернет гуртівня книг №1 в Україні знижка активується при збільшенні суми кошика
Акція! -30% на Екошопери

5 фактів про книги, про які Ви навіть не здогадувались!

Книги супроводжують нас упродовж всього життя. З них ми вивчаємо нові слова, їх нас “змушують” читати в школі, до них ми самі приходимо у свідомому віці та знову повертаємось до тих кольорових палітурок разом зі своїми дітьми. Вони різні – художні, мотиваційні, розважальні, повчальні, розвивальні.

Їх сотні, тисячі, мільйони, та що ми знаємо про них?

Боюсь злякати Вас, але наш ТОП почнемо саме з цифр. Не думайте, що я особисто проводила це дослідження, ні, тут хорошим другом мені став дядько Гугл, який підрахував кількість всіх художніх, публіцистичних і наукових надбань у світі.

Перед тим, як піти далі, подумайте і спробуйте здогадатись - яким буде це число?

Не будемо затягувати інтригу, виявилось, загальна кількість книг на Землі складає – 129 864 880.

Не впевнена, що навіть можу прочитати це число. А уявіть, щодня народжується який новий твір, друкується нове видання, перевидається старе, і це число щохвилини зростає.

Якщо сподівались прочитати всі книги на Планеті, можете хіба загадати таке бажання Золотій рибці.

Факт другий.

Згодна, тут Ви можете здогадатись, але я все ж спробую.

Як думаєте, яка книга очолює топ три найбільш читаних книг в Світі?

Це Біблія.  Безсумнівно, слово Боже займає перше місце в переліку найпопулярніших книг. Загальний тираж складає – шість мільярдів екземплярів.

Друге місце, особисто для мене не очікувано належить цитатнику Мао Цзедуна.

Третьою по рахунку, став шедевр Толкіна – «Володар перснів». Заслужено, тут немає жодних «але», «чому» або «через що». Не читали? Серйозно?

Раді повідомити, що в нас на сайті є декілька екземплярів славнозвісної трилогії «Володар перснів», українською мовою. Повірте, Ви точно не зможете зупинитись на одній.

Бачили? Не смішіть! Цей шедевр вартий не тільки того, щоб один раз подивитись, але й сто разів перечитати.

Третій факт, в якому Ви дізнаєтесь якою є найбезглуздіша книга в світі. В кожного є свій топ, беззаперечно. Але один чоловік вирішив перевершити всіх, хоча цей факт не є доведеним. Вирішувати Вам.

Лес Стюарт, видно був не дуже зайнятим чоловіком і вирішив написати книгу. Судячи зі всього, таланту чоловіку забракло, але це не стало на заваді перед його метою. І такий чином на світ з’явилась найбільша і найтупіша за змістом книга. Не на жарт старався Лес, адже на друк свого витвору в нього пішло 16 років, так це не одруківка. В процесі створення героїчно загинули під пальцями автора 7 друкарських машинок. В чому тупість? 19890 сторінок заповнені цифрами, прописом від одиниці до мільйона. Краще б кофтини в’язав, і то користі було б більше. Сенсу в книги немає, так як і не було причин для її написання.

Захотів – написав!

Четвертий факт і відповідно наступна книга. Думаю всі чули про неї, «451 градус за Фаренгейтом» Рея Бредбері. Що ж такого цікавого можна було придумати з тим, що вже давно читано і давно знайоме всім?

До Вашої уваги два неймовірні видання. Перше – видання у вигляді великої сірникової коробки, навіть сірники додаються. Об корінець книги можна спокійно черкнути сірником і без зайвих докорів совісті спалити все.

Як то кажуть – після прочитання спалити.

Французьке видавництво пішло далі, і в 2018 році світ побачила книга «451 градус за Фаренгейтом» з повністю чорними сторінками. Читати її можливо, звісно, але для цього потрібно спочатку нагріти сторінки, тоді на них з’явиться текст. 

На нашому сайті, Ви знайдете чимало творів цього автора, і зможете сповна насолодитись його доробком.

І нарешті, п’ятий факт заради якого Ви так довго читали. Кулінарні книги, яких не прочитати. Так, це не помилка, сторінки цієї книги цілком порожні. А для того, щоб відкрити всі секрети кулінарії, потрібно спочатку запекти книгу в духовій шафі. Тоді текст стане видимим, і - смачного!

Не здивуємо запіканням, але асортиментом кулінарних книг можемо.

Приготування їжі стає приємним і цікавим разом з Bookopt.

Катерина Хомишин